Direct naar artikelinhoud

Tweede plaats voor Milik in Golden Boy Award

Raheem Sterling heeft de Golden Boy-verkiezing van Tuttosport gewonnen. De Liverpool-spits verzamelde iets meer stemmen dan Ajacied Arek Milik. Sterling volgt Paul Pogba van Juventus op.

Arkadiusz Milik.Beeld epa

De Golden Boy Award gaat jaarlijks naar het grootste voetbaltalent van Europa onder de 21. Sterling kreeg dit jaar 37,3 procent van de stemmen die op de website van de Italiaanse krant werden uitgebracht.

De 20-jarige international reageert verheugd. ,,Ik ben erg dankbaar voor deze prijs", laat hij weten op de site van Liverpool. Sterling bleef Milik nipt voor. De Pool kon rekenen op 34,7 procent van de stemmen.

Vilhena en Willems
Ook middenvelder Tonny Vilhena van Feyenoord en PSV-verdediger Jetro Willems waren genomineerd voor de award, maar zij moesten het met respectievelijk 1,1 procent en 0 procent van de stemmen doen.

Sterling is de eerste Engelse winnaar sinds Wayne Rooney de prijs in 2004 pakte. Het jaar ervoor ging de titel naar Rafael van der Vaart. Andere winnaars zijn Sergio Aguëro, Cesc Fàbregas en Lionel Messi.

Raheem Sterling.Beeld EPA

Lees ook

Geselecteerd door de redactie