Direct naar artikelinhoud

WHO: ebola eiste al bijna 7400 levens

De zeer besmettelijke virusziekte ebola heeft in West-Afrika al aan 7373 mensen het leven gekost. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn ruim 19.000 mensen in Guinee, Liberië en Sierra Leone besmet (geweest) met de ziekte.

Een dokter in Sierra Leone met beschermende kleding.

Het Wereldvoedselprogramma en de Landbouw- en Voedselorganisatie van de Verenigde Naties waarschuwden deze week dat ebola niet de enige dreiging voor het gebied is. Voor honderdduizenden mensen dreigt ook honger. In maart kan het aantal bedreigde mensen opgelopen zijn tot een miljoen.

Sierra Leone is nog altijd het zwaarst getroffen met bijna 9000 besmettingen, terwijl in Liberië bijna 8000 mensen ebola opliepen. Omdat het dodental in Sierra Leone met nog geen 2500 veel lager is dan de ruim 3300 overledenen die Liberië heeft gemeld, stellen deskundigen vraagtekens bij de geloofwaardigheid van de cijfers die Sierra Leone levert.

We brengen hier het verloop van de epidemie in kaart en rapporteren wekelijks de laatste informatie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).