Direct naar artikelinhoud

Huntelaar tot medio 2017 bij Schalke

Klaas-Jan Huntelaar ondertekent een nieuw contract bij Schalke 04, dat hem tot medio 2017 bij de club uit Gelsenkirchen houdt. Dat meldde Schalke zaterdag, kort voor aanvang van het Bundesligaduel met Hamburger SV. Het contract van de 31-jarige Nederlander bij 'die Königsblauen' liep eind dit seizoen af.

Huntelaar tot medio 2017 bij Schalke
Beeld anp

Signalen dat Huntelaar zijn contract zou gaan verlengen waren er al een paar maanden. Directeur Horst Heldt liet al doorschemeren dat een nieuwe verbintenis met de topspits eraan zat te komen. ,,Hij is een heel belangrijke speler met een geweldig doelpuntengemiddelde'', liet Heldt begin december weten. ,,Als hij goed wordt aangespeeld, is hij één van de beste spitsen van Europa.''

Huntelaar maakte in augustus 2010 de overstap van AC Milan naar Schalke. Sindsdien kwam hij in totaal tot 160 officiële wedstrijden voor de Duitse club, waarin hij 101 keer scoorde. In het seizoen 2011-2012 maakte hij er 29 in de competitie, waarmee hij topscorer van de Bundesliga werd. Een seizoen eerder won de Oranje-international de Duitse beker.

De doorgaans goed ingevoerde Duitse krant Bild meldde twee maanden geleden dat Schalke ver wilde gaan voor de spits. Volgens de geruchten zou hij een contract voor drie jaar kunnen ondertekenen, waarin hij 14 miljoen euro zou gaan verdienen. Schalke maakte zaterdag echter geen bedragen bekend. Het tweejarige contract is weliswaar korter dan door Bild werd geschetst, maar er is wel een optie in opgenomen om het contract nog eens met een jaar te verlengen.

Lees ook

Geselecteerd door de redactie