Account
Logo
Zoeken
5.8 °C

ZZP'er steelt uit bouwcontainer van collega

za 20 december 2014, 10.00 uur

LEEUWARDEN - Een 27-jarige ZZP'er uit Groningen zei vrijdag tegen de politierechter dat 'financieel noodweer' de reden was geweest dat hij in de nacht van 21 september spullen had gestolen uit een bouwcontainer in Drachten. Volgens zijn advocaat kon de Groninger het hoofd financieel niet meer boven water houden. De ZZP'er, hij werkt ook in de bouw, zou zwaar onder de prijs werken en hij moest ook nog eens veel te lang wachten voor de facturen werden betaald. Hij zou al vijf maanden geen inkomen hebben gehad.

'En dan gaat u een andere bouwondernemer bestelen', merkte de rechter op. Hij had het slot van de container opengebroken en er een cirkelzaag, een zaagtafel, een bouwlaser en een zaagmachine uitgehaald. Een buurtbewoner had het kenteken van de auto van de Groninger aan de alarmcentrale doorgegeven. De gestolen spullen werden teruggevonden in de berging van de man.

Destijds zei hij tegen de politie dat hij de spullen zelf wilde gaan gebruiken. Bij de rechter gaf hij toe dat hij de gereedschappen wilde verkopen. 'Ik heb spijt van mijn domme actie, ik zal het niet weer doen', zei de Groninger. De rechter veroordeelde hem tot een werkstraf van 80 uur waarvan de helft voorwaardelijk.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
85%
Nee  
8.7%
Geen mening  
6.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!