Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Politie pakt moeder van dode kinderen Cairns op voor moord

Politieagenten verrichten onderzoek bij het huis waar gisteren acht dode kinderen werden gevonden.
Politieagenten verrichten onderzoek bij het huis waar gisteren acht dode kinderen werden gevonden. Foto ANP/EPA/Roomy Bullerjahn

De Australische politie heeft de moeder aangehouden van zeven dode kinderen die gisteren in Cairns zijn gevonden. Ze wordt verdacht van moord.

Dat meldt de politie aan de Australische zender ABC. De 37-jarige vrouw ligt op dit moment in het ziekenhuis met wonden in haar nek en borst. Volgens Australische media was de vrouw zeer depressief. Eerdere meldingen dat de familie in beeld was bij de Sociale Dienst kloppen niet, aldus de politie.

“Dit is een normale buurt, met goede mensen en veel kinderen. Dit is iets wat iedereen compleet verrast heeft.”

In het huis in Cairns werden gisteren acht dode kinderen gevonden. Ze zijn door steekwonden om het leven gekomen. Zeven slachtoffers waren kinderen van de aangehouden vrouw; het achtste slachtoffer was een nichtje. De kinderen waren tussen de 18 maanden en 14 jaar oud.

De Australische premier Tony Abbott spreekt van ‘hartverscheurend nieuws’. Er zou sprake zijn van een ‘onnoemelijke misdaad’.