© Photo News

© EPA

thumbnail: null

EREDIVISIE. Ajax nipt voorbij Excelsior, Twente houdt op de valreep punten thuis

Ajax liet het lang na te scoren tegen Excelsior. Pas in het slot scoorden de Amsterdammers tweemaal, genoeg voor de overwinning. Twente heeft met veel moeite Willem II opzij gezet. De 3-2 winning goal viel in de 94e minuut. Feyenoord won met moeite tegen NAC Breda, het werd 0-1. PSV heeft op de zeventiende speeldag in de Eredivisie zwaar uitgehaald. De Go Ahead Eagles werden met 5-0 huiswaarts gestuurd. Memphis Depay (2x), Santiago Arias, Jürgen Locadia en Florian Jozefzoon zorgden voor de goals.

jvh,vtvn

Ajax had de hele wedstrijd lang het meeste balbezit, maar kon dat niet omzetten in echte kansen. Het ontbrak de ploeg uit Amsterdam aan ideeën om de verdediging van Excelsior te ontwrichten. Invaller Van der Hoorn lukte in de 83e minuut dan toch een verlossend doelpunt, vijf minuten later maakte een andere invaller, Zivkovic, er 0-2 van.

Door deze overwinning blijft Ajax op een tweede plaats, met 39 punten. PSV heeft vier punten meer.

Twente wint na thriller

De wedstrijd begon goed voor thuisploeg Twente. Al in minuut 12 legde Youness Mokhtar de bal in het netje. Echt lang kon Twente niet genieten van die voorsprong, want op het halfuur scoorde Ali Messaoud de gelijkmaker. De wedstrijd bleef nadien lang op slot, maar in minuut 72 brak onze landgenoot Robbie Haemhouts de ban voor Willem II.

De bezoekers, met ook Dries en Stijn Wuytens in de ploeg, leken op weg naar de zege, zeker wanneer Renato Tapia (Twente) rood pakte in de 81e minuut. Het onwaarschijnlijke gebeurde dan toch. In minuut 92 scoorde Andreas Bjelland de gelijkmaker en in de laatste seconden van de wedstrijd tekende de ingevallen Torgeir Børven voor de 3-2, een onwaarschijnlijke terugkeer van Twente.

In de stand klimt Twente met 28 punten naar de vijfde plaats. Voor Willem II is het zuur puntenverlies. Zij staan op plaats 12, slechts vier punten boven de degradatiezone.

Speeldag 18:Heerenveen - ADO Den Haag 0-0

Zaterdag:Cambuur - PEC Zwolle 2-1Dordrecht - Groningen 1-1PSV - Go Ahead Eagles 5-0AZ Alkmaar - Utrecht 0-3

Zondag:Vitesse - Heracles 3-0NAC - Feyenoord 0-1Excelsior - Ajax 0-2Twente - Willem II 3-2

Bekijk hier de volledige stand in de Eredivisie!