Direct naar artikelinhoud

Nieuw programma rond Tour de France, mét Mart Smeets

Komende zomer komt de NOS met een nieuw programma rond de Tour de France. Dat programma, in de vooravond, gaat na twaalf jaar De Avondetappe vervangen. Geen Mart Smeets in de hoofdrol, maar hij is weldegelijk te zien.

Presentator Mart Smeets voor aanvang van de eerste uitzending van de Avondetappe vorig seizoen.

Dione de Graaff en Henry Schut presenteren het nieuwe programma, waarvan de titel nog niet bekend is. Mart Smeets blijft aan dat programma verbonden. Hij zal dagelijks een historische rubriek maken, liet de NOS vandaag weten.

Het zal tijdens de wielerronde van Frankrijk dagelijks te zien zijn op de tijd van De Wereld Draait Door op NPO 1. Dat programma heeft dan een zomerpauze. De Avondetappe werd op de late avond uitgezonden.

Twee keer eerder werd er al gesproken over stoppen met De Avondetappe. 'Maar nu is het echt tijd voor vernieuwing en verandering', zegt Maarten Nooter, hoofdredacteur van NOS Sport. Hij wil een nieuw programma op een nieuw tijdstip met een nieuw format en nieuwe presentatoren. Maar hij wil Mart Smeets (67) er evengoed graag bij houden.

Nooter: 'Mart was niet alleen twaalf jaar lang het gezicht van het programma, Mart wás De Avondetappe. Daarom willen we hem ook niet kwijt. Mart hoort bij de Tour en dat zal op een bepaalde manier altijd zo blijven. Daarom ben ik blij dat hij zich komend jaar met al zijn kennis en kunde wil blijven inzetten voor het Tour-programma.'

Mart was niet alleen twaalf jaar lang het gezicht van het programma, Mart wás De Avondetappe.
Maarten Nooter