Direct naar artikelinhoud

Hackers: 'Wijs besluit van Sony om The Interview niet te vertonen'

De hackers die ervoor hebben gezorgd dat de comedy 'The Interview' niet in de bioscopen zal worden vertoond, hebben Sony geprezen voor het besluit om de film binnenskamers te houden. Dat meldt CNN.

De Sony Pictures Entertainment studio in Culver City, Californië.Beeld ap

'Het is heel wijs dat jullie hebben besloten om 'The Interview' niet uit te zenden', aldus de hackers. 'We verzekeren de veiligheid van jullie data, tenzij jullie nog meer problemen maken.'

Hackers, die zichzelf de Guardians of Peace noemen, uitten deze week onheilspellende bedreigingen aan bioscoopzalen waar 'The Interview' binnenkort te zien zou zijn.

Mensen die de film zullen gaan kijken, wacht 'een verschrikkelijk lot', dreigen ze. Ze refereren onder meer aan de terroristische aanslagen op 11 september 2001.

Moordcomplot
Die dreigementen, in combinatie met de 'afnemende steun' voor de film, zou volgens filmwebsite The Hollywood Reporter reden zijn dat grote Amerikaanse bioscoopketens als Regal Entertainment, AMC Entertainment, Cinemark, Carmike Cinemas en Cineplex Entertainment de film niet in hun bioscopen willen hebben.

The Interview is een door Sony Pictures uitgebrachte comedy over een moordcomplot van de CIA tegen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. De film moet met de kerstdagen veel bezoekers trekken. Noord-Korea dreigde deze zomer met meedogenloze maatregelen als de film niet verboden zou worden.