Direct naar artikelinhoud

'Instagram is 35 miljard waard'

Instagram is 35 miljard dollar (ruim 28,5 miljard euro) waard, schat Citigroup, één van Amerika's grootste banken. Dat meldt Mashable. Instragram maakt het afgelopen jaar een stormachtige ontwikkeling door en streefde pasgeleden Twitter al voorbij qua gebruikers.

De app Instagram.Beeld ap

Naast gebruikers streeft Instagram Twitter nu ook voorbij als het gaat om waarde. De waarde van Twitter wordt rond de 23 miljard dollar geschat.

De onderzoekers van Citigroup hielden wel een kleine slag om de arm. Volgens hen moest Instagram meer aan de app gaan verdienen om de waarde ook daadwerkelijk waar te maken. 'Instagram is nog vroeg in het proces om de aantallen gebruikers om te zetten in omzet', meldt een onderzoeker van Citigroup. Als ze dit verder ontwikkelen, zou het bedrijf volgens de analisten ruim 2,7 miljard dollar kunnen ophalen in 2015.

Instagram is onderdeel van Facebook, dat in 2012 1 miljard dollar betaalde voor de app. Facebook schroeft langzaam de monetarisatie voor Instagram op, door middel van onder andere gesponsorde posts, die eind vorig jaar geïntroduceerd werden.