© BFM

Tot vijf jaar rijverbod voor ongeval met twee doden op Britselei

Twee bestuurders zijn vrijdag veroordeeld voor een zwaar ongeval met twee doden op de Britse Lei in Antwerpen. Abdelkarim A. kreeg van de Antwerpse politierechter drie jaar cel, waarvan twee jaar effectief, 4.500 euro boete en vijf jaar rijverbod. Alaya S. werd veroordeeld tot een celstraf van tien maanden met uitstel, 3.000 euro boete en twee jaar rijverbod.

Het ongeval gebeurde in de nacht van 14 augustus 2012. Een ooggetuige verklaarde hoe hij aan hoge snelheid werd ingehaald door een Volkswagen Golf en Renault Mégane, die kort achter elkaar reden. Even verderop liep het fout.

Abdelkarim A., die achter het stuur van de Volkswagen zat, merkte te laat hoe zijn voorligger een vuilniswagen wilde voorbij steken. Hij probeerde nog uit te wijken, maar raakte de boordsteen van de trambedding en belandde op zijn dak. Zijn passagiers Aaron M. (20) en Roos C. (26) stierven ter plaatse.

Volgens de politierechter lag het roekeloze rijgedrag van Abdelkarim A. aan de basis van het ongeval. Hij werd opgejaagd door Alaya S., die de Renault bestuurde, en had als een razende gereden. Er is sprake van snelheden van minimum 70 en maximum 90 kilometer per uur. Hij had daardoor geen oog meer voor hindernissen.

Alaya S. was na het ongeval nog even ter plaatse gebleven, maar was daarna iets gaan drinken en had zich pas later op het politiebureau aangeboden. Dat nam volgens de politierechter niet weg dat hij vluchtmisdrijf had gepleegd. Beide beklaagden werden veroordeeld tot het vergoeden van de nabestaanden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER