Direct naar artikelinhoud

'BREIN pakt hosters Popcorn Time aan'

Stichting BREIN heeft 'de aanval geopend' op de omstreden videodienst Popcorn Time. Althans, dat zegt een woordvoerder van Popcorn Time tegen Android Planet. Popcorn Time zou de laatste weken vooral bezig zijn met het steeds switchen van hostingprovider en dat zorgt voor de nodige problemen.

'BREIN pakt hosters Popcorn Time aan'

Omdat de videodienst - die qua werking veel op Netflix lijkt - steeds moet uitwijken naar een andere provider, is de site nogal eens uit de lucht. Mensen die al een Popcorn Time-app hebben, kunnen deze wel blijven gebruiken, maar voor nieuwe gebruikers is de officiële website onbereikbaar.

Popcorn Time is een videodienst waarmee het mogelijk is om naar films en series te kijken die via het BitTorrentnetwerk worden aangeboden. Gebruikers hoeven geen aparte torrents te downloaden, maar alleen een film of serie aan te klikken, aan te geven in welke kwaliteit ze de video willen zien en of er ondertiteling bij moet, Popcorn Time doet de rest. En hoewel Popcorn Time op zichzelf geen illegale dienst is, is het bekijken van op bittorrent aangeboden films en series waarvoor geen auteursrechten zijn afgedragen wel degelijk strafbaar.

'BREIN pakt hosters Popcorn Time aan'

Lees ook

Geselecteerd door de redactie