© Google Fusion

Zo veel stijgt uw energiefactuur op 1 januari

Op 1 januari stijgt de prijs voor elektriciteit voor Vlaamse gezinnen met gemiddeld 8.4%, al naar gelang de intercommunale waar de verbruiker is aangesloten. Gas wordt wel gemiddeld 3.06% goedkoper, waardoor de totale factuur voor de consument uitkomt op een stijging van gemiddeld 5.4%.

Kim De Raedt / DoRo

Voor intercommunale Inter-Energa/Iveg in Laakdal is de elektriciteitsstijging het hoogst in de provincie: een doorsnee gezin per jaar betaalt zo’n 122 euro meer. In Laakdal krijgt men wel de grootste prijsdaling wat betreft gas met -84 euro. In Vosselaar zijn ze met Infrax West het minst bedeeld: elektriciteit +118 en gas -4 euro. Intercommunale Iverlek in en rond Mechelen heeft de laagste prijsstijging met 44 euro meer voor elektriciteit.

In zeven Antwerpse gemeenten maken de inwoners winst: Grobbendonk, Aartselaar en Stabroek besparen 19 euro (elektriciteit +46, gas -65); in Boechout, Nijlen, Hemiksem en Niel gaat het om een winst van 3 euro. Dat blijkt allemaal uit de nieuwe distributietarieven van de VREG.

Welke prijsstijging of -daling hanteert de intercommunale in uw gemeente? Ontdek het op onderstaande kaart.

Het gaat om het verschil tussen de prijs van 1 januari 2015 en 2014, berekend voor een doorsnee gezin (incl BTW) in euro per jaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER