Direct naar artikelinhoud
Update

Rutten: We kunnen in elk geval nog voor de tweede plek gaan

Met de pest in zijn lijf verliet Fred Rutten woensdag het stadion waarin hij jarenlang heeft gewerkt. ,,Dat we in de laatste minuut deze wedstrijd nog verliezen, mag niet,'' mopperde de Feyenoord-trainer na de zinderende topper tegen PSV (4-3). ,,Een gelijkspel was in mijn ogen de terechte uitslag geweest. Voetballend zag het er aardig uit, dit verlies hadden we moeten voorkomen.''

Beeld anp

Vlak voor tijd leek Colin Kazim-Richards een punt te redden voor de bezoekers, maar diep in blessuretijd schonk Memphis Depay alsnog PSV de winst. Die treffer werd ingeleid door een mislukte hoekschop van Feyenoord aan de andere kant van het veld. ,,De corner werd te ver genomen en vervolgens stonden we verdedigend niet goed. Deze wedstrijd is beslist op details, daar gaat het om in de top. Heel jammer dat het zo eindigde.''

Bij de Feyenoorders donderde het in de kleedkamer. ,,Zelf heb ik niks hoeven te zeggen,'' vertelde Rutten. Hoe het verder moet, nu de landstitel vrijwel uit het zicht is verdwenen? Rutten: ,,Je weet het nooit. We kunnen in elk geval voor de tweede plek gaan en dan zien we wel wat er nog mogelijk is.''