Direct naar artikelinhoud

Lege stoel voor doodgeschoten tiener bij Thanksgiving-diners

Het jaarlijkse familiehoogtepunt in de Verenigde Staten viel dit jaar in dezelfde week als een omstreden jury-uitspraak over het doodschieten van een zwarte tiener in Ferguson. Uit solidariteit met de overleden Michael Brown en andere slachtoffers van politiegeweld lieten Amerikaanse families een stoel leeg bij het Thanksgiving-diner.

De familie van Michael Brown

Een kalkoen op tafel, de familie bij elkaar en een lege stoel - altijd met een bord en bestek, soms met een portret van Michael Brown. Het is het beeld dat gisteren werd gedeeld op sociale media in de Verenigde Staten.

Eerder deze week besloot een jury in de stad Ferguson dat de blanke politieagent die de zwarte tiener in augustus doodschoot niet vervolgd hoeft te worden. De uitspraak leidde tot woedende reacties, demonstraties en verschillende Thanksgiving-acties.

Op donderdag publiceerde de actiegroep Ferugson Action een foto van het Thanksgivingdiner van de familie van Michael Brown, met een lege stoel voor hun zoon waarop een T-shirt hing met de tekst 'Gone Too Soon'. Al snel kwam er op Twitter en Instagram navolging onder de hashtag #StolenLives.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Lees ook

Geselecteerd door de redactie