Direct naar artikelinhoud

Giro555 zamelt 7,4 miljoen euro in voor ebolalanden

Voor de strijd tegen ebola is in Nederland ruim 7,4 miljoen euro opgehaald. Dat werd gisteravond bekendgemaakt in het tv-programma Pauw, op de laatste avond van de actieweek Stop de ebolaramp!

Actievoorzitter Henri van Eeghen van SHO en presentatrice Claudia de Breij

Actievoorzitter Henri van Eeghen van SHO is heel blij met het resultaat van de inzameling. 'Het Nederlands publiek heeft ongelooflijk veel gegeven. Hartverwarmend, ik ben er heel dankbaar voor.' Het gironummer 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) werd 5 november opengesteld voor hulp aan ebolalanden. Aan het begin van de actieweek, afgelopen zaterdag, was daar al 3,8 miljoen euro op gestort.

Tijdens de actieweek waren er grotere en kleinere acties, onder meer van scholen, kerken en sportverenigingen. Ook kwamen er donaties binnen van het Nederlands elftal, de bemanning van het marineschip Karel Doorman en de Islamitische Stichting Nederland. Op de laatste dag van de actieweek konden mensen die geld wilden doneren, bellen met een belpanel dat door bekende Nederlanders werd bemand, onder wie Emile Ratelband, Anita Witzier en Nicolette Kluijver.

Giro555 blijft nog tot begin februari open voor donaties voor de strijd tegen ebola. Maar de SHO zendt dan geen tv- en radiospotjes meer uit om de hulpactie onder de aandacht te brengen, alleen nog oproepen via sociale media. Toch verwacht Van Eeghen dat er de komende maanden nog geld zal binnenkomen. 'Er staan nog veel acties gepland, zoals een galadiner in december."

Lees ook

Geselecteerd door de redactie