Direct naar artikelinhoud

Ars houdt NEC met hattrick aan kop

Sjoerd Ars heeft NEC vrijdag op de eerste plaats van de Jupiler League gehouden. De spits leidde de ploeg uit Nijmegen met drie doelpunten naar een overtuigende zege op Jong FC Twente: 5-1. NEC, dat zo snel mogelijk terug wil naar de eredivisie, staat aan kop van de ranglijst met 38 punten uit vijftien wedstrijden.

Beeld pro shots

Alireza Jahanbakhsh zette NEC al na zeven minuten op voorsprong in De Goffert, maar Jari Oosterwijk bracht de beloften uit Enschede langszij. Ars besliste het duel met drie doelpunten in het voordeel van NEC, waarna ook Christian Santos nog scoorde.

NEC heeft één punt voorsprong op Roda JC, dat een moeizame overwinning boekte bij De Graafschap: 1-2. De 'Superboeren' speelden lange tijd in ondertal en het laatste half uur zelfs met slechts negen spelers. Jerry van Ewijk had De Graafschap in de dertiende minuut op voorsprong gebracht, maar de aanvaller vierde dat door zijn shirt over zijn hoofd te trekken. Het leverde hem zijn tweede gele kaart op, nadat hij eerder al een forse overtreding had gemaakt. Scheidsrechter Ed Janssen legde de wedstrijd halverwege de eerst helft voor tien minuten stil vanwege aanhoudende spreekkoren van de boze Doetinchemse aanhang. Toen ook Robin Pröpper in de 56e minuut met twee keer geel van het veld moest, sloeg Roda JC toe via Bart Biemans en Henk Dijkhuizen.

Almere City FC moest na vijf overwinningen op rij weer eens genoegen nemen met een gelijkspel, thuis tegen Jong Ajax (1-1). RKC Waalwijk, de hekkensluiter van de Jupiler League, incasseerde op bezoek bij Sparta Rotterdam in blessuretijd opnieuw een nederlaag (2-1). Paul Gladon was met twee doelpunten de beul van de Waalwijkers, die als degradant een rampzalig jaar beleven.