Man moet 40 maanden de cel in voor twee overvallen op zelfde krantenkiosk

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft vrijdag de 40-jarige Joseph N., die twee overvallen pleegde op dezelfde krantenkiosk aan het Hasseltse Kolonel Dusartplein, veroordeeld tot 40 maanden effectieve celstraf. Hij was ook gepakt met drugs op zak samen met Mostapha A., die uit een opengebroken auto een portefeuille jatte. Mostapha A., die normaal met Joseph N. moest terechtstaan, is 26 oktober door een andere dakloze vermoord in een kraakpand in Hasselt.

skn

Op 28 juli 2014 trok N., gewapend met een springmes, naar de krantenkiosk, waar hij onder bedreiging van het mes het geld uit de kassa eiste. Hij kon 1.500 euro buit maken. Op 14 augustus 2014 wilde hij de kiosk een tweede keer overvallen met een spuitbusje als wapen. Deze keer verweerde de krantenverkoopster zich en wierp vanalles naar de overvaller, die zonder buit moest afdruipen. Vijf dagen later sloeg Mostapha A. de rechtervoorruit van een voertuig in om de portefeuille te stelen. Joseph N. vergezelde Mostapha. In het onderzoek werd Joseph N. in een fotocollage herkend als de dader van de twee overvallen.

De man, die onder meer in Nederland in de gevangenis had gezeten, leefde na zijn ontslag uit de strafinrichting in Nederland een tijdlang op straat. Volgens de rechtbank laat de man zich gewetenloos leiden door zijn drang naar geldgewin om zijn drugs te betalen. Gezien zijn strafverleden en zijn gebrek aan norm- en verantwoordelijkheidsbesef kreeg hij vier maanden meer dan wat de procureur gevorderd had.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen