Brusselse Applewinkel sluit definitief: ‘Te veel overvallen’

© rdb

De Easy M-store van Apple sluit zijn vestiging in de Dansaertstraat in Brussel definitief. In juli bedreigden overvallers het personeel nog met Kalasjnikovs en sloten ze hen op in de kelder. Enkele weken geleden werd de zaak opnieuw het doelwit van een overval.

rdb

De winkel hield na de zoveelste overval in oktober de deuren al gesloten. ‘Een tijdelijke sluiting terwijl we de veiligheid analyseren’, klonk het toen. Maar die overval op 11 oktober was de druppel die de emmer deed overlopen. Het was dan ook al het zoveelste incident waarmee het personeel te maken op amper twee jaar tijd.

Voor Annick Maes, general manager van Easy-M, was het na de tijdelijke onderbreking duidelijk wat er te doen stond. ‘We dragen een verantwoordelijkheid voor de veiligheid van ons personeel en onze klanten’, aldus Maes. ‘Onze verkooppunten zijn goed beveiligd tegen diefstal, maar het soort criminaliteit waarmee de Brusselse Dansaertwijk de laatste maanden te maken krijgt, gaat veel verder dan gewone kruimeldiefstal. Het is onze plicht om de winkel te sluiten, uiteraard met spijt in het hart. We hopen dat de politie snel een halt aan deze criminele activiteiten in de wijk kan toeroepen.’

De vier personeelsleden werden inmiddels overgeplaatst naar andere interne functies of vestigingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen