Direct naar artikelinhoud

Zeker vijf doden bij zelfmoordaanslag Kabul op Brits voertuig

Een zelfmoordterrorist heeft vandaag in de Afghaanse hoofdstad Kabul een aanslag gepleegd op een voertuig van de Britse ambassade. Volgens de Afghaanse politie zijn er vijf doden gevallen en raakten 34 omstanders gewond, allen Afghanen. Bij de aanslag is één Brit omgekomen, meldt het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken. De Taliban hebben inmiddels de verantwoordelijkheid voor de actie opgeëist.

De weg in Kabul waar een buitenlandss konvooi het doelwit was van een zelfmoordaanslag.

De enorme explosie deed delen van Kabul op hun grondvesten schudden. Een grote rookpluim steeg op vanaf de plek waar de aanslag werd gepleegd. Volgens de Afghaanse onderminister van Binnenlandse Zaken zat de terrorist op een motor. Eerder meldde de politie dat een aanslag was gepleegd met een autobom. In het gebied bevinden zich veel ambassades en bases van de internationale coalitie.

Een woordvoerder van de Britse ambassade bevestigde dat een voertuig van de ambassade was vernietigd bij een explosie in het oosten van de stad. Er zaten echter geen Britse diplomaten in de auto. Er raakten wel enkele inzittenden gewond. De aanslag is er één in een lange reeks op buitenlandse doelwitten in de aanloop naar het vertrek van de laatste buitenlandse gevechtseenheden. Met name konvooien zijn het doelwit van de Taliban.