Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

CL: Atlético naar achtste finales, en andere uitslagen van vanavond

Zenit St. Petersburg heeft met 1-0 gewonnen van het Portugese Benfica. Atlético Madrid met 4-0 van Olympiakos Piraeus. Meer weten? Hier vind je een overzicht van de uitslagen van vanavond.

Derley (Benfica) vecht voor de bal met Fayzulin (Zenit).
Derley (Benfica) vecht voor de bal met Fayzulin (Zenit). Foto AP / Dmitry Lovetsky

Acht wedstrijden in de Champions League vanavond. Bijna onmogelijk om alles te zien, dus. Je favoriet gemist? We zetten wat uitslagen op een rijtje.

Zenit - benfica

Zenit St. Petersburg heeft vanavond met 1-0 gewonnen van het Portugese Benfica. En dat zorgde voor een boost in het vertrouwen van het Russische team, dat zich hoopt te kwalificeren voor de volgende ronde in de Champions League.

Het doelpunt kwam pas in de 79e minuut. Coach Andre Villas-Boas noemde het een “heel belangrijke overwinning”, behaald door “één kans”. Zenit staat nu op de tweede plaats in groep C, achter Bayer Leverkusen.

Het doelpunt van Zenit St. Petersburg.

Twitter avatar fczenit_en FC Zenit in English 79’ Hulk through ball to Danny who an excellent finish putting the Blue-White-Sky Blues up!! #ZenitBenfica #UCL http://t.co/49P6TH0LbC

Atlético Madrid - Olympiakos Piraeus

Net als vorig seizoen heeft Atlético Madrid de knock-outfase van de Champions League bereikt. Atlético won overtuigend met 4-0 van Olympiakos Piraeus, en is daarmee verzekerd van een plek in de achtste finales.

Het eerste doelpunt was van Raúl Garcia, de drie andere van Mario Mandzukic. Atlético heeft in vijf duels twaalf punten behaald.

Twitter avatar ChampionsLeague Champions League Lift off. @Atleti striker @MarioMandzukic9 celebrates his hat-trick goal. #UCL http://t.co/YYSbheoUOg

FC Basel - Real Madrid

Real Madrid heeft met 1-0 gewonnen in de wedstrijd tegen FC Basel. Christiano Ronaldo maakte het doelpunt - zijn 71e in de Champions League. Ondanks de tegenslag kan Basel, met zes punten uit vijf wedstrijden, zich nog steeds kwalificeren voor de laatste zestien. Mits ze niet verliezen van Liverpool.

Twitter avatar realmadriden Real Madrid C.F. FT: Basel 0 - 1 Real Madrid (Cristiano, 35’) #BASvsRealMadrid #RMLive http://t.co/RryqrEie9o

Ludogorets - Liverpool

Kort en krachtig: het werd 2-2. Ludogorets scoorde al in de derde minuut, waarop Liverpool slechts vijf minuten later al gelijkspel maakte. In de 37e minuut kwam Liverpool voor te staan dankzij een doelpunt van Henderson.

Toen was het een hele tijd spannend. Pas in de 88e minuut kwam de gelijkmaker Ludogorets-speler Terziev.

Twitter avatar LFC Liverpool FC FULL-TIME: It has finished in Bulgaria and the final score is 2-2, with that late goal forcing a draw #LFC http://t.co/NiXdS5C1Px