Celstraf voor webcamseks met zwakbegaafde tiener

Een 42-jarige man uit Tessenderlo is woensdag door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot 16 maanden cel met uitstel, behalve voor het uitgezeten deel in voorhechtenis, wegens aanranding van een 16-jarige zwakbegaafde jongen. Aan het probatie-uitstel zijn voorwaarden gekoppeld. De man is voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet.

De man gaf zich op het internet uit voor de 22-jarige Vincent. Hij had seksueel getinte webcamgesprekken met de beklaagde, waarbij hij zijn geslachtsdeel toonde en zich masturbeerde. Hij vroeg ook de jongen om zijn geslachtsdeel te tonen. In ruil kreeg de jongen belwaarde voor zijn gsm. Op die manier kon de beklaagde contact houden met het slachtoffer.

De jongen lijdt aan een verstandelijke beperking en autisme en verblijft in een instelling. De opvoeders in de instelling merkten dat de jongen zichtbaar onder druk stond in de periode van de webcamgesprekken. Volgens de rechtbank maakte hij dus misbruik van de kwetsbare toestand van het slachtoffer.

De man moet therapie blijven volgen, een nuttige tijdsbesteding zoeken en kreeg een absoluut contactverbod met het slachtoffer of zijn familie. Gedurende vijf jaar mag hij niet betrokken zijn bij activiteiten met minderjarigen. Aan het slachtoffer en zijn ouders moet hij 2.500 euro betalen. Voor de jongen is een deskundig onderzoek bevolen met een heropening der debatten op 11 maart 2015.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen