Werkstraf voor chef-kok die afwasser probeert te wurgen met handdoek

© VUM

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft woensdag een 48-jarige chef-kok uit Meeuwen-Gruitrode veroordeeld tot een werkstraf van 60 uren en een boete van 600 euro omdat hij in de keuken van een restaurant een Filippijnse keukenhulp te lijf ging met een handdoek. De afwasser was na het voorval bijna een maand werkonbekwaam.

Na een incident op 18 oktober vorig jaar met de afwasser liepen de gemoederen in de keuken van het restaurant hoog op. De chef-kok gooide in een opwelling een handdoek rond haar hals en probeerde haar te wurgen. Een collega die van de ruzie getuige was, kwam tussenbeide en riep de chef-kok om te stoppen. Na aandringen van de collega liet de kok de handdoek los.

Volgens de chef-kok verloor hij eenmalig zijn kalmte tijdens een moment van frustratie. De afwasster was na de feiten in shock en moest naar huis worden gebracht.

Na het voorval in de keuken kreeg hij wel een formele waarschuwing van de eigenaar van het restaurant. De afwasser werkt ondertussen niet meer in het restaurant. Naast de werkstraf en de boete moet de chef-kok ook een schadevergoeding van 500 euro betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen