Account
Logo
Zoeken
6.7 °C

Stichting moet ouderenzorg Pasana redden

di 25 november 2014, 17.41 uur

DOKKUM - De Friesland Zorgverzekeraar heeft dinsdag de stichting Continuïteit Zorgverlening Friesland opgericht. Dat laat de zorgverzekeraar deze site weten. Met deze zogenaamde vangnetstichting wordt er voor gezorgd dat de ouderenzorg van De Pasana Zorggroep wordt behouden. De oprichting is een reactie op het voornemen van Pasana om het faillissement aan te vragen.

Omdat er via het vastgoed een directe relatie bestaat tussen het ziekenhuis en de zorginstellingen hebben de problemen van De Sionsberg ook directe gevolgen voor de ouderenzorg. Met deze actie denkt De Friesland zijn verantwoordelijkheid te nemen voor het recht op zorg.

Voorzitter Raad van Bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar, Diana Monissen: "Het nieuws over De Sionsberg en De Pasana Zorggroep leidt tot veel ongerustheid onder bewoners en patiënten. Vanuit onze verantwoordelijkheid doen wij er alles aan om er voor te zorgen dat de zorg in de ouderenzorg gewoon door kan gaan totdat er een nieuwe aanbieder is die de zorg van De Pasana Zorggroep wil overnemen, vandaar de oprichting van een vangnetstichting."

"Ook voor De Sionsberg is er sprake van een continuïteitsplan, waarmee geregeld is dat er bij andere ziekenhuizen voldoende capaciteit is om aan de zorgvraag te kunnen voldoen. Huisartsen en ambulancediensten zijn hierover geïnformeerd. Waarmee acute zorg te allen tijde is gegarandeerd. Bestaande afspraken in de polikliniek kunnen wat ons betreft tot 1 januari blijven doorlopen. Verder gaan wij graag om de tafel met initiatiefnemers voor een vervolg van De Sionsberg dat beantwoordt aan de zorgbehoefte in die regio."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag


regionaal nieuws

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette



regionaal nieuws

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland




regionaal nieuws

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân