Direct naar artikelinhoud

'Uitspraak Ferguson komt vandaag'

De onderzoeksjury die moet bepalen of een blanke agent vervolgd wordt voor het doodschieten van een zwarte jongen, komt vannacht (Nederlandse tijd) in het Amerikaanse Ferguson met een oordeel. Dat meldden plaatselijke justitiebronnen volgens CNN.

Agenten houden de wacht bij het Buzz Westfall Justice Center in Clayton, Missouri, waar de uitspraak wordt gedaan.

De onderzoeksjury die moet bepalen of een blanke agent vervolgd wordt voor het doodschieten van een zwarte jongen, komt maandag (lokale tijd) in het Amerikaanse Ferguson met een oordeel. Dat meldden plaatselijke justitiebronnen volgens CNN.

Diezelfde anonieme bronnen willen niet kwijt wat het besluit van de onderzoeksjury zal zijn. Wel zeggen ze dat de openbaar aanklager bekend zal maken wat de jury heeft besloten. Die bepaalt of agent Darren Wilson wordt vervolgd voor het neerschieten van Michael Brown (18) in augustus. De ongewapende tiener kwam om het leven.

Vredig

Het incident zorgde voor weken aan rellen in Ferguson en nog altijd is de spanning hoog. Gevreesd wordt voor nieuwe rellen, vooral als de jury besluit om Wilson niet te vervolgen. President Obama heeft de inwoners van Ferguson die willen demonstreren opgeroepen om dit vredig te doen.