Direct naar artikelinhoud
Update

Met neppistool zwaaiende jongen door politie gedood

Een 12-jarige jongen is zondag in het ziekenhuis overleden, nadat hij zaterdag in het Amerikaanse Cleveland (in de staat Ohio) door de politie was neergeschoten. Dat gebeurde omdat hij met een pistool liep te zwaaien, dat nep bleek te zijn. Daarover bericht ABC News.

Het incident gebeurde bij een recreatiepark. De man die de politie alarmeerde, meldde dat de jongen ,,het wapen op mensen richtte en er iedereen bang mee maakte". Volgens de politie zijn de schoten gelost, nadat de jongen het wapen al van zijn tailleband had afgehaald.

Elders in Cleveland kwamen zaterdag vier mensen om het leven na een schietpartij. Een 41-jarige zwangere vrouw werd bij haar woning doodgeschoten. Ook een 17-jarig meisje en twee mannen van 19 en 60 jaar werden omgebracht.

Volgens de voorlopige onderzoeksresultaten van de politie kwam de zwangere vrouw met haar kinderen thuis, en ging de dochter naar binnen om kleren op te halen. In huis vond ze een of meer ontzielde lichamen, aldus ABC News. Vervolgens kwam het meisje oog in oog te staan met een gemaskerde man, die het vuur op haar opende. Ze raakte gewond door een schampschot in haar borst.

De vermoedelijke dader ging daarna naar de auto, en schoot op de oprit de zwangere vrouw neer, die later overleed. Haar 2-jarige zoontje, die op de achterbank zat, bleef ongedeerd.
Over de aanleiding van de schietpartij is nog niets bekend. Er is nog geen verdachte opgepakt.