thumbnail:
thumbnail:
thumbnail: null

LIGUE 1. Belg scoort in Marseille, Habibou niet voorbij Nantes

Het Rijsel van Rode Duivel Divock Origi kon al vier wedstrijden niet meer winnen. Ook tegen Saint-Etienne liep het spaak. Divock Origi miste een penalty, waardoor het 1-1 bleef. PSG won wel en haalt 9 op 9, Monaco speelde 1-1 gelijk in een flauwe wedstrijd. Bastia, met Gillet in de basis, verloor van Guingamp en staat gedeeld laatste.

dmm,vtvn

Bij Marseille zat Michy Batshuayi alweer op de bank, ondanks zijn goal in de beker, en bleef daar ook 90 minuten zitten. Nicolas N'Koulou opende al na tien minuten de score. Lens drong echter aan op bezoek bij de leider en Baptiste Guillaume maakte na een halfuur gelijk. Man uitkappen en scoren. De eerste goal in de Ligue 1 voor de 19-jarige Belg! Op het uur zette Florian Thauvin Marseille echter opnieuw op voorsprong. Alaixys Romao maakte het zijn club nog moeilijk met zijn tweede gele kaart, maar Lens kon niet profiteren van de man meer situatie: 2-1.

Origi mist penalty

Rijsel staat in de grijze middenmoot na drie verliesmatchen en een gelijkspel. Tegen Saint-Etienne kwam het nochtans eerst op voorsprong. Frey maakte er na een kwartier spelen van 1-0 van, meteen ook de ruststand. De eerste helft werd getekend door blessures, beide ploegen moesten noodgedwongen een wissel doorvoeren na blessureleed. In de tweede helft maakte Gradel er 1-1 van, maar in de 70e minuut kreeg Rijsel een penalty. Origi ging achter de bal staan, maar faalde. Ook Saint-Etienne kreeg nog een penalty, maar doelpuntenmaker Gradel kon ook niet scoren vanop het penaltypunt.

AS Monaco blijft in de Franse Ligue 1 in het midden bengelen. De ploeg van Rode Duivel Yannick Ferreira-Carrasco raakte in het eigen stadion niet voorbij Stade de Reims. Na 90 minuten stond het 1-1.De wedstrijd zelf had bijzonder weinig om het lijf. De thuisploeg, met Ferreira-Carrasco in de basis, kwam na 20 minuten voetballen op een 1-0 voorsprong. Een voorzet van Valère Germain leek af te zwaaien, maar verdediger Elderson volgde goed en scoorde vanuit een scherpe hoek de 1-0.

Na de pauze creëerden beide ploegen maar weinig kansen. De ingevallen Lacina Traoré had in minuut 80 de 2-0 aan de voet, maar Reims-doelman Johny Placide stopte zijn poging. De daaropvolgende counter kreeg Monaco het spreekwoordelijke deksel op de neus. Amper enkele seconden later tikte de ingevallen Benjamin Moukandjo de 1-1 binnen. Monaco had geen antwoord meer en verloor twee punten in eigen huis. In de stand klimmen de Monegasken voorlopig naar de zevende plaats. Reims stijgt naar plek 12.