Direct naar artikelinhoud

Warme reacties van politie en buurt voor vindster van baby in Nieuw-West

De vrouw en buurtbewoonster die het kindje zaterdagnacht hoorde huilen vanuit de container en haar zo kon redden, kreeg van de politie een pluim voor haar alertheid, buurtbewoners wilden haar een bos bloemen aanbieden voor haar 'goede handelen'.

Een betonnen plaat dekt de ondergrondse vuilcontainer in de Amsterdamse Fritz Conijnstraat af waar een pasgeboren baby in werd gevonden.Beeld ANP

Zij laat nu weten dankbaar te zijn voor 'alle lof en liefde' die haar kant opkomen. 'Bloemetjes zijn niet nodig, het mooiste geschenk is het resultaat: dat dit lieve, levenslustige meisje nu met een schone lei aan een mooie toekomst kan gaan beginnen, met behulp van lieve ouders.'

Het boekje met kraamwensen dat de buurt maakt en aan de pleegouders wil aanbieden, noemt ze een mooi initiatief. Eerder plaatsten buurtbewoners al een kunstwerk op de plek waar het kindje werd gevonden.

Zelf treedt de buurtbewoonster liever niet naar voren in de media. 'Ik moet alles nog een beetje verwerken, gezien de achtbaanrit van de afgelopen week ben ik daar nog niet aan toe gekomen.'

Container
Het meisje van een paar dagen oud werd zondagochtend rond 03.45 uur gevonden in een ondergrondse container in de Fritz Conijnstraat. Een voorbijganger hoorde gehuil uit de container komen. De brandweer heeft het meisje, dat kleertjes aanhad, uit haar benarde positie bevrijd. Ze is naar het ziekenhuis gebracht. Haar toestand was stabiel.

De politie heeft de vuilcontainer meegenomen voor onderzoek. 'De spullen die erin zitten worden onderzocht, omdat ze misschien een aanwijzing kunnen opleveren', zei de politie.

In de zoektocht naar de ouders van de baby die zondagmorgen in een vuilcontainer in Amsterdam-West werd gevonden, gaan rechercheurs 'enkele honderden' kersverse ouders bezoeken van wie bekend is dat ze in de afgelopen weken een kind hebben gekregen.