Account
Logo
Zoeken
3.3 °C

Vrijspraak Tilster van helen gestolen tractor

vr 31 oktober 2014, 17.30 uur

LEEUWARDEN - Een 47-jarige inwoner van Kootstertille is vrijdag vrijgesproken van het helen van een gestolen tractor. De man had in oktober vorig jaar samen met een kennis, een 64-jarige dorpsgenoot, een 40 jaar oude tractor gekocht. De tractor kostte 600 euro, de Tilster had het geld voorgeschoten. De tractor werd nog dezelfde dag doorverkocht voor meer dan het dubbele. De koper was een 39-jarige inwoner van Twijzel. Die zou de tractor op zijn beurt op Marktplaats hebben gezet. Met succes: hij zou een deal hebben gesloten om het ding voor 2400 euro te kopen.

De tractor was echter gestolen. Via het berichtje op Marktplaats kwam de politie bij de drie mannen terecht. Die werden in eerste instantie alle drie gedagvaard. Uiteindelijk werd de dagvaarding van de Twijzeler ingetrokken. De twee Tilsters moesten wel voor de rechter verschijnen, alleen de 47-jarige kwam opdagen. Hij zei dat hij van niet wist dat de tractor van diefstal afkomstig was. Hij wist ook niet van wie zijn dorpsgenoot de tractor had gekocht.

De officier van justitie en de rechter geloofden hem. De officier en de rechter vonden dat het bedrag dat voor de tractor was betaald, niet ongewoon laag was. De Tilster werd vrijgesproken. De eigenaar van de tractor bleef met lege handen staan. Door de vrijspraak kon zijn schadeclaim, 1176 euro voor het repareren van een kapotte cyclomaaier, niet worden toegewezen. Het is nog maar de vraag of de eigenaar zijn geld terugkrijgt. Omdat het bewijs erg dun is, is het niet zeker of de tweede Tilster ook terecht moet staan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
25.7%
Nee  
55.8%
Maakt me niet uit  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!