Man die meisje aanvalt in Carré blijft in de cel

De Mechelse raadkamer heeft vrijdag de aanhouding van Soufiane A. uit Aalst met een maand verlengd.

tdk

De man wordt ervan beticht dat hij half september een meisje heeft aangevallen in dancing Carré in Willebroek. Hij zou haar met een fles wodka tegen het hoofd hebben geslagen. Daardoor liep het slachtoffer een ernstig letsel aan haar rechteroog op, met mogelijke blindheid tot gevolg.

De advocaat van A. drong er nochtans op aan zijn cliënt vrij te laten, desnoods met een enkelbandje. “Soufiane is een voorbeeldige student en studeert bedrijfsbeheer aan de hogeschool. Hem een maand langer in de cel houden betekent meteen dat hij een kruis over zijn schooljaar mag maken. Bovendien houdt mijn cliënt vol dat hij nooit de intentie heeft gehad het meisje te verwonden, laat staat zo toe te takelen. Het incident met de fles was een ongeluk.”

De raadsman wou niet verder ingaan op het onderzoek maar verschillende bronnen bevestigen ondertussen dat Soufiane zou verklaard hebben dat de fles uit zijn handen is gevlogen toen hij een klap tegen de slaap kreeg. Volgens hem werd die klap door het slachtoffer uitgedeeld. Het meisje zelf ontkent dat met klem en houdt vol dat hij haar zonder reden aanviel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER