© AFP

Colsaerts: ‘Blij dat ik opnieuw top ben’

Nicolas Colsaerts nam vrijdag na een uitstekende tweede ronde op de BMW Masters golf in het Chinese Shanghai de leiding over. ‘Ik ben blij dat ik opnieuw top ben’, vertelde de 31-jarige Brusselaar.

‘Ik voel dat ik de laatste tijd de goede vorm steeds vaker te pakken krijg. Het is gewoon heerlijk zoals ik de voorbije maanden speel. Ik ben vooral blij dat ik hier mag aantreden en terug mijn beste golf kan brengen’, aldus Colsaerts.

De Brusselaar haalde naar eigen zeggen heel wat inspiratie uit de zege van het Europese Ryder Cup-team. Colsaerts, die in 2012 in Medinah nog deel uitmaakte van het team, moest deze keer in Gleneagles vanaf de zijlijn toekijken. ‘Ondanks dat ik op de Ryder Cup maar commentator was en nooit aanspraak kon maken op een plaats in het team, voelde ik nog steeds dat ik de kwaliteiten had om erbij te zijn. Toen ik het van buitenaf moest bekijken, miste ik toch iets. Van die week topgolf blijft er veel hangen. Je beseft hoe golf moet gespeeld worden en dat je niet bang mag zijn om het voortouw te nemen.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer