Pizza Hut wil af van fastfoodimago en verandert zowel menukaart als interieur

© Shutterstock

Vergeet het schreeuwlelijke rode interieur van Pizza Hut, voortaan kan u er tafelen in stijl met een huiselijk en warm gevoel. Ook de menukaart wordt aangepast en zelfs uw pizza zal misschien wel anders smaken. ‘We wilden de keten meer de allures van een restaurant geven’, vertelt Stef Vincke van Pizza Hut in Het Laatste Nieuws. Kort gezegd: weg fastfoodlabel, welkom slowfood.

kidr

Een pizza met een dikke bodem waar het vet van afdruipt, liefst nog op te eten in minder dan vijf minuten. Dat is het beeld wat de meeste mensen voor ogen hebben als ze denken aan Pizza Hut. Maar met dat imago wil de pizzaketen voorgoed komaf maken. Het bedrijf wil terug naar een meer authentieke touch. ‘Uit onderzoek bleek dat klanten het rode interieur niet meer wilden’, vertelt operations director Stef Vincke in Het Laatste Nieuws.

In het eerste restaurant in de nieuwe stijl, de vestiging aan de Gentse Sterre, is dan ook geen likje rood meer te zien. In de plaats kwamen aardse kleuren, knusse zitbanken en veel houtwerk. ‘We wilden vooral een warm en huiselijk gevoel creëren en de keten meer de allures van een restaurant geven’, aldus nog Vincke. ‘We willen ons ook nog meer profileren als familierestaurant.’

Nieuw deeg en meer salades

Daarom werd ook de menukaart aangepakt. Want de kinderen willen misschien wel een pizza, de ouders willen vaak toch net iets anders. De Bourgondische Belg is naar verluidt bereid om te betalen voor zo’n stukje authenticiteit, waar fastfood slowfood wordt. Dus komt er naast de traditionele panpizza’s ook een nieuw deeg: Tuscani. ‘Een flinterdun en krokante bodem voor de liefhebbers van echte Italiaanse pizza. En voortaan komt er ook een ruimer aanbod aan pasta’s en salades’, klinkt het bij Pizza Hut.

Een grote stijlbreuk met de Amerikaanse restaurants van Pizza Hut, maar dat vormt geen probleem. ‘Pizza Hut geeft de Europese markt de vrijheid om het interieur zelf te bepalen en aan te passen naar de lokale noden’, verklaart retailspecialist Jorg Snoeck. De volgende vestiging die wordt aangepakt is die van Namen.

Bekijk het nieuwe interieur op de Facebook-pagina van Pizza Hut.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer