Treinverkeer vertraagd tussen Gent en Antwerpen na incident met goederentrein

© BELGA

Een wagon van een goederentrein die op weg was van Gent-Zeehaven naar Nederland, is vrijdagochtend rond 6.30 uur naast de sporen terechtgekomen in de buurt van het station Gent-Dampoort, zonder veel erg.

sdv

De passagierstreinen op de lijnen Gent-Antwerpen en Gent-Eeklo moesten een half uur worden stilgelegd, waardoor er ernstige vertragingen zijn. Dat werd vernomen bij Frédéric Petit, woordvoerder van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel.

De goederentrein was onderweg van Gent-Zeehaven naar het Nederlandse Sluiskil, legt Petit uit. De elfde van 23 wagons kwam naast de sporen terecht, maar is niet gekanteld. 'In de wagon zat een brandbaar product, maar de wagon is nog intact', aldus de Infrabel-woordvoerder.

Omdat er wat geurhinder was, moest het treinverkeer op vraag van de brandweer onderbroken worden op de lijnen Gent-Antwerpen en Gent-Eeklo. Maar rond 7.20 uur, na een half uur, werden de lijnen opnieuw vrijgegeven. 'Reizigers moeten wel rekening houden met vertragingen tot een half uur', zegt Petit.

Bij de spoorwegmaatschappij NMBS luidt het dat 'twee treinen even opgehouden werden'.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen