Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Milieu en natuur

Moordenaar agent in VS na klopjacht van zeven weken gepakt

Politieagenten begeleiden Eric Matthew Frein naar buiten.
Politieagenten begeleiden Eric Matthew Frein naar buiten. Foto AP/ Jason Farmer

De man die ervan verdacht wordt een politieagent in de Amerikaanse staat Pennsylvania te hebben gedood en een tweede ernstig te hebben verwond met een scherpschuttersgeweer is na een klopjacht van zeven weken gearresteerd.

De 31-jarige Eric Matthew Frein, een prepper (iemand die zich heel uitgebreid voorbereidt op een noodsituatie), wist al die tijd uit de handen van honderden agenten te blijven. Zijn arrestatie werd in een korte verklaring door de politie in Pennsylvania gemeld, maar details zoals waar en hoe Frein gepakt is ontbraken, schrijft Reuters.

‘Gevonden in hangar’

Volgens lokale media zou Frein gepakt zijn vlak bij de plaats Tannersville, gelegen in de bossen van de Pocono Mountains, een berggebied. Hij zou zich hebben verstopt in een verlaten vliegtuighangar.

Frein zou de afgelopen weken al een paar keer gezien zijn door mensen, maar de politie kon steeds niet dicht genoeg bij hem komen om hem in te rekenen.