Account
Logo
Zoeken
7.1 °C

Anjumer vernielt auto van vriend ex-vrouw

do 30 oktober 2014, 21.00 uur

LEEUWARDEN - De emoties liepen donderdag hoog op, bij de 49-jarige verdachte uit Anjum. Hij moest zich voor de rechter verantwoorden omdat hij op 23 november 2012 in Eastermar de voorruit van de auto van de nieuwe partner van zijn ex had vernield. Dat had hij gedaan met een tang, die hij uit dezelfde auto had gehaald. De tang liep als een rode draad door de zaak: op dezelfde dag had de vriend van zijn ex de Anjumer ermee op het hoofd geslagen. Dat was in Rottevalle gebeurd. En, volgens de Anjumer, ten overstaan van zijn dochter, die volgens hem van alle betrokkenen de echte verliezer was.

Tijdens de mishandeling zou de dochter, die bij de Anjumer in de auto zat, er vandoor zijn gegaan. De man was naar Eastermar gereden om de tas van het meisje thuis te brengen. Toen bedacht hij zich dat hij de tang moest hebben waarmee hij was mishandeld, als bewijs als hij aangifte deed bij de politie. Toen hij de tang in de auto van de vriend vond kreeg hij volgens eigen zeggen een waas voor de ogen. Hij sloeg een ster in de voorruit. Getuigen zagen dat hij ook een deuk in een van de portieren sloeg.

De nieuwe vriend van de ex is ook voor de rechter geweest voor de mishandeling van de Anjumer. Hij moest 400 euro aan schadevergoeding betalen en hij had een werkstraf van 50 uur gekregen. De Anjumer kreeg geen straf. De rechter hield rekening met de voorgeschiedenis en het feit dat de Anjumer geen relevant strafblad heeft. Bovendien was de zaak erg lang blijven liggen. De rechter verklaarde de Anjumer schuldig, maar hij kreeg geen straf. Hij moet wel 250 euro betalen voor de deuk in de deur. De kapotte voorruit was al door de verzekering vergoed.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum






regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid