Account
Logo
Zoeken
5.8 °C

Broers voor de rechter voor geweld in Dokkum

do 30 oktober 2014, 18.00 uur

LEEUWARDEN - Twee broers moesten zich donderdag voor de rechter verantwoorden voor een vechtpartij waarbij in de nacht 3 augustus meerdere personen bij betrokken waren geraakt. De mishandeling vond plaats voor een horecagelegenheid aan de Oranjewal in Dokkum. De broers, een 21-jarige inwoner van Damwâld en een 24-jarige Dokkumer, liepen op straat langs een groep stappers toen de jongste iemand tegen de rug schopte. Vervolgens gaf hij iemand anders een vuistslag in het gezicht. Voor er klappen vielen zou er over en weer gescholden zijn. De woede van de groep die buiten de kroeg stond, richtte zich vervolgens op de Damwâldster.

Die werd, volgens zijn oudere broer, 'met man en macht in elkaar getrapt'. De Dokkumer begaf zich in het tumult, volgens zijn zeggen om zijn broer te ontzetten. Daarbij zou hij iemand geraakt kunnen hebben. 'Ik wilde zorgen dat mijn broertje wegkwam', zei de Dokkumer. Hij werd vrijgesproken. De rechter oordeelde dat er misschien wat was gebeurd toen hij zijn jongere broer wilde helpen, maar dat was niet genoeg om van openlijk geweld te kunnen spreken. De 21-jarige kreeg een werkstraf van 60 uur. Hij had niet alleen twee stappers mishandeld, ook een portier die probeerde hem in bedwang te houden had een tik op de neus gekregen.

De Damwâldster kon zich niet al teveel herinneren. Hij ging er vanuit dat als er zoveel getuigen waren die hem als dader aanwezen, dat het dan wel zo moest zijn. Dat hij de portier had mishandeld, kon hij zich echter niet voorstellen. De rechter bepaalde dat hij aan de twee slachtoffers schadevergoedingen van 733 en 577 euro moest betalen. Een van de slachtoffers had voor het incident al rugklachten. Die waren door de schop van de verdachte verergerd. De ander had een paar losse tanden aan de klap overgehouden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!