© BELGA

Essevee opnieuw in de miserie na thuisnederlaag (video)

De Congolees Kabananga zorgde met twee goals in de West-Vlaamse degradatietopper voor een heel belangrijke en duurbevochten zege voor Cercle. De eerste voor coach Vidarsson. Zulte Waregem speelde na de stunt op Standard weer ondermaats en verzeilt opnieuw in de penarie.

Frank Buyse

Een olijkerd op twitter, na zo’n 25 minuten: geen goed idee om na Real Madrid – FC Barcelona naar Zulte Waregem – Cercle Brugge te kijken. Om maar te zeggen dat het op dat moment een slap degradatieduel was, het West-Vlaamse derby tussen de nummer 16 en 15. De thuisploeg was nochtans al na twaalf minuten op voorsprong gekomen. Cissako zette door op rechts, Dussenne verslikte zich danig en de strakke voorzet van de kwieke Fransman bereikte Bongonda die de bal wat stotterend in het lege doel werkte (1-0). De tweede goal van de jonge Belg op een week tijd, maar vreemd genoeg gaf het Essevee niet de vitaminen die het kon gebruiken. De thuisploeg ging plots een stuk lakser voetballen en liet de bezoekers, zo weifelend gestart, losjes in de wedstrijd komen.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Zulte Waregem

Cercle Brugge

In die mate dat Dury voor zijn doen langs de lijn steeds heftiger werd en zelfs woedend een flesje water tegen de grond keilde.

Bossut in de voeten van D’Haene was de eerste waarschuwing maar tien minuten later stond het wél 1-1. Een goeie diepe crossbal Bart Buysse, Labor verdedigde te slap en de sterke Kabananga velde in de korte hoek Bossut.

Motor slaat niet aan

En ook na de rust sloeg de motor van Essevee niet aan, bleef Cercle gevaarlijk opzetten. Dury, die zo had gewaarschuwd dat puntenverlies tegen Cercle de duurbevochten ‘winst’ op Standard helemaal teniet zou doen, werd er niet rustiger van en bracht al snel met Overtoom en Plet vers bloed in. Essevee trok nu met veel volk naar voor, maar dat was met meer goeie wil dan kwaliteit. Cercle moest wel achteruit en kwam er steeds minder uit. Essevee rook zijn kans en voerde de druk op, Werner moest plat op een schot van Plet, het werd steeds bitsiger. Vidarsson rook dan weer zijn eerste punt en bracht met N’Diaye nog een verdedigende middenvelder in. En een minuut later stond het zowaar 1-2. Een verre inworp van Cornelis raakte tot bij Kabananga en die fusilleerde Bossut een tweede keer.

Een ijskoude douche voor Essevee dat nog maar een kwartier had om de zaken recht te zetten. Sylla en Plet claimden een strafschop, een vrijschop van Overtoom zoefde over de kruising... Ze deden er alles aan, maar te nerveus en te ordeloos. De bezoekers legden er, zoals coach Vidarsson het zo graag ziet, hun hoofd en hele lijf voor, Sukuta-Paso zelfs iets te veel met rood als gevolg. Maar ze bleven wel overeind. Het leverde een duur bevochten maar oh zo belangrijke zege op, de eerste driepunter voor nieuwe coach Vidarsson. En Zulte Waregem dat zo hard gerekend op een zes op zes die hen weer zou lanceren blijft diep in de penarie.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer