Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Real Madrid verslaat Barcelona in Clasico

Sergio Ramos (rechts) van Real Madrid in duel met Luis Suarez van Barcelona. Foto EPA / Juan Carlos Hidalgo

Real Madrid heeft vanavond de Clasico tegen FC Barcelona gewonnen. Na een vroege 1-0 achterstand trok de ploeg van trainer Carlo Ancelotti in eigen stadion met 3-1 aan het langste eind.

Barcelona blijft ondanks de nederlaag koploper in de Primera Division, maar ziet Real Madrid tot op een puntje naderen.

Bij Barcelona maakte Luis Suarez zijn debuut na een schorsing van vier maanden wegens bijten op het WK Voetbal in Brazilië. De Uruguayaan stond een uur in het veld en speelde aan de rechterkant. Hij speelde geen zeer opvallende wedstrijd.

Neymar opende in Santiago Bernabeu al in de vierde minuut de score, waarna Barcelona goede kansen op de 0-2 liet liggen. Na de gelijkmaker van Cristiano Ronaldo uit een penalty in de 35e minuut nam de thuisploeg het heft in handen. Het betekende bovendien het eerste competitiedoelpunt dat Barcelona dit seizoen tegen kreeg, de eerste tegentreffer voor Barcelona na 755 minuten competitievoetbal.

Het overwicht van Real Madrid dat volgde resulteerde na rust in nog twee tegendoelpunten, van Pepe (50e) en Karim Benzema (61e).

Barcelona was voor dit weekeinde als enige club in Spanje nog ongeslagen.

Sevilla kan morgen van de misstap van Barcelona profiteren. Bij een zege komt de winnaar van de Europa League met 22 punten uit negen wedstrijden gedeeld aan kop in Spanje.