Direct naar artikelinhoud

Cream-bassist Jack Bruce overleden

Jack Bruce, bassist van de legendarische Britse rockband Cream, is vandaag op 71-jarige overleden. Dat is bekendgemaakt op zijn website.

Jack Bruce.

Bruce zat samen met Eric Clapton en Ginger Baker in Cream, de band die in de jaren 60 furore maakte. Ze verkochten miljoenen albums in iets meer dan twee jaar tijd en kregen de eerste platina plaat ooit voor Wheels of Fire.

Bruce schreef en zong de meeste nummers, waaronder I Feel Free. De band stopte in 1968, op het hoogtepunt van hun roem. Twee hits van Cream staan al sinds jaar en dag in de Top 2000 van Radio 2: Sunshine of Your Love en White Room.

'De wereld van de muziek zal een slechtere plek zijn zonder hem, maar hij leeft voort in zijn muziek en voor altijd in ons hart', aldus een verklaring van zijn familie.

De geboren Schot, die in de jaren 70 worstelde met een drugsverslaving en financiële problemen, is overleden door problemen met zijn lever. In 2003 onderging hij al een levertransplantatie, nadat er kanker bij hem was geconstateerd.

In 2005 kwam Bruce met de overige leden van Cream voor de laatste keer bijeen voor een reeks reünie-concerten in The Royal Albert Hall in Londen.

Twitter bericht wordt geladen...