Direct naar artikelinhoud
Video

PSG wint ruim ondanks rood voor Van der Wiel

Paris Saint-Germain heeft de weg omhoog in de Franse competitie zaterdag vervolgd met een duidelijke zege op Girondins Bordeaux: 3-0. Dat positieve resultaat kwam tot stand zonder de Zweedse sterspeler Zlatan Ibrahimovic, nog niet fit, en Gregory van der Wiel. De Nederlandse verdediger kreeg na minder dan een half uur rood voor een overtreding op de Tunesiër Wahbi Khazri. Er was toen nog niet gescoord.

Lucas deed dat in de 45e minuut als eerste. De Braziliaan benutte een strafschop. Vlak na rust deed hij dat opnieuw. Het slotakkoord kwam van zijn Argentijnse vervanger Ezequiel Lavezzi. Bordeaux speelde bijna even lang met 10 man. André Biyogo Poko vergreep zich aan Marco Verratti en werd uit het veld gestuurd.

Monaco
FC Nantes en AS Monaco haakten aan bij de subtop. Nantes won uit bij Évian met 2-0 en staat daarmee slechts 2 punten achter op PSG. Monaco won op Corsica met 3-1 van SC Bastia. De Monegasken namen in het slotkwartier afstand. Geoffrey Kondogbia zorgde voor de 1-2, waarna de Belg Yannick Ferreira-Carrasco de eindstand op 1-3 bepaalde. Monaco is zo, na een moeizaam begin van het seizoen, zesde.