Direct naar artikelinhoud
Update

Heitinga scoort tegen Van der Vaart

Hertha BSC heeft zaterdag in de Bundesliga afstand genomen van de degradatiezone. Dat ging in Berlijn ten koste van Hamburger SV, dat ook onder coach Joe Zinnbauer maar niet op gang wil komen. Het team van trainer Jos Luhukay zegevierde voor eigen publiek met 3-0. De tweede treffer was van John Heitinga.

Heitinga scoort tegen Van der Vaart
Beeld epa

Aanvoerder Rafael van der Vaart slaagde er onvoldoende in het spel van HSV vorm te geven. Hij kreeg na een klein uur geel voor een fikse overtreding. Vlak daarna opende Änis Ben-Hatira de score.

Dortmund
Ook het effen gele Champions Leagueshirt bracht Borussia Dortmund geen geluk in de competitie. Het thuisduel tegen Hannover 96 leverde een nederlaag op: 0-1. De Japanner Hiroshi Kiyotake was de matchwinner. 'BVB' blonk vooral uit in het missen van kansen.

De bijna 50.000 toeschouwers bij Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart werden verwend met negen treffers, maar de meesten gingen ontevreden naar huis. Timo Werner en Christian Gentner toverden in de slotfase een stand van 4-3 om in 4-5. Eintracht had eerder in de tweede helft een achterstand van 1-3 weggewerkt met drie treffers in 8 minuten tijd. FC Augsburg versloeg SC Freiburg met 2-0, door onder meer een benutte strafschop van Paul Verhaegh. De Nederlandse verdediger mikte al na 11 minuten raak van 11 meter.

1899 Hoffenheim is, in elk geval voor even, de naaste belager van koploper Bayern München. Een goal van Kevin Volland was genoeg om Paderborn te bedwingen: 1-0.

Heitinga scoort tegen Van der Vaart
Beeld afp
Heitinga scoort tegen Van der Vaart
Beeld epa