Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

ADO Den Haag legt Dordrecht over de knie

ADO Den Haag heeft tegen FC Dordrecht zijn tweede competitiezege van het seizoen geboekt. De ploeg van Henk Fräser versloeg de Schapenkoppen vandaag in eigen huis met 2-0 door doelpunten van Michiel Kramer en Mathias Gehrt. ADO stijgt door de overwinning naar de veertiende plek.

De Hagenaren sneden na zeventien minuten doodsimpel door de Dordrechtse verdediging. Xander Houtkoop liep weg van zijn man, controleerde een lange bal en gaf goed voor op Kramer. De topscorer van de Eredivisie tikte binnen en vond zo voor de achtste keer dit seizoen het net.

Hoewel ADO niet wist te overtuigen kon Dordrecht niet veel terugdoen. Gehrt besliste het duel ruim een kwartier voor tijd. De 22-jarige Deen kwam alleen voor goalie Filip Kurto te staan en werkte de bal, nadat hij de Pool had gepasseerd, in het doel.

ADO was hard aan een zege toe. De hofstedelingen mochten eind augustus tegen FC Groningen voor het laatst drie punten bijschrijven. Voor Dordrecht lijkt een bitter gevecht tegen degradatie onontkoombaar. De Schapenkoppen verloren in Den Haag voor de zevende keer dit seizoen en weten alleen Heracles Almelo onder zich. (Novum)