Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Onderwijs

Schietpartij op school bij Seattle - twee doden

Foto AP

Bij een schietpartij op een middelbare school ten noorden van de Amerikaanse stad Seattle zijn twee doden gevallen. Eén van hen is de schutter. CNN meldt dat vier mensen zwaargewond zijn. Zij liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Twitter avatar KIRO7Seattle KIRO 7 Police: One person dead, and that person is the shooter. Shooter was a student. #Marysville #MPHS http://t.co/YK2FfjfVZ0
Twitter avatar KIRO7Seattle KIRO 7 Live: Shooter dead, police not saying if second person killed is student or member of staff. Shots fired in cafeteria http://t.co/idy37XXVtW

Agenten zijn de school, Marysville-Pilchuck High School, binnengegaan. Ook zijn er ambulances ter plaatse. Op live beelden is te zien dat leerlingen buiten worden opgevangen. Anderen zitten nog in hun klaslokalen.

De dader zouden zijn begonnen met schieten bij de cafetaria. Op de site van de school is te lezen dat deze gesloten is vanwege een noodgeval.

Ouders van leerlingen krijgen het advies niet naar de school te komen. Zij worden opgevangen bij een kerk in de buurt.

Twitter avatar MorganKIRO7 Morgan Palmer Parents at Shoultes Community Church to be reunited with students from #MPHS Marysville Pilchuck after shooting. http://t.co/Gi0zvzsk8o

Op 5 juni vond op Seattle Pacific University ook een schietpartij plaats. Daarbij werd één student vermoord. Twee mensen raakten gewond.