Deze boeken moeten onze ministers gelezen hebben volgens Boek.be

© BELGA

Boek.be heeft vrijdag een mand vol herfstlectuur overhandigd aan Vlaams minister-president Geert Bourgeois. Elke minister krijgt drie boeken cadeau die aansluiten bij zijn of haar bevoegdheid. Tegelijk vraagt boek.be aandacht voor de noden van de Vlaamse boekensector. Zo dringt de sectororganisatie aan op een grootschalige promotiecampagne voor het boek.

sdv

Het is al jarenlang een traditie dat boek.be voor de zomer een reeks boeken overhandigt aan de federale of Vlaamse excellenties. Nu worden de nieuwe Vlaamse ministers door de organisatie getrakteerd op een mand vol herfstlectuur. De mand werd vrijdag overhandigd aan Vlaams minister-president Geert Bourgeois.

De negen Vlaamse ministers krijgen elk drie boeken cadeau. Er is één boek, met name 'De hemel van de verbeelding - zestig brieven over kunst', dat elke minister krijgt. De rest van de boeken sluit aan bij de bevoegdheden van de verschillende ministers. Zo krijgt minister van Mobiliteit Ben Weyts het boek 'Weg van mobiliteit' van Kris Peeters (een naamgenoot van de vorige Minister-President, red.) cadeau en krijgt minister van Inburgering Liesbeth Homans onder meer het boek 'Superdiversiteit. Hoe migratie onze samenleving verandert' van socioloog Dirk Geldof.

Bekommernissen

Boek.be maakt naast de geste van de boekenmand ook altijd van de gelegenheid gebruik om enkele bekommernissen in de verf te zetten. Zo vindt de organisatie dat de overheid een grote promotiecampagne voor het boek moet lanceren. Daarnaast dringt ze er op aan dat de regering snel werk maakt van de gereglementeerde boekenprijs, iets wat ook in het Vlaamse regeerakkoord staat. Tot slot vraagt de organisatie een 'verdere ondersteuning van de internationalisering van het Vlaamse boekenvak'.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen