© SVdE

Binnenkort treinhalte aan luchthaven Deurne?

Egis, de uitbater van de luchthaven van Deurne, wil ze uitbreiden. Het vraagt ook dat er een treinhalte komt op de spoorlijn die vlakbij loopt. Op de plek van Swissports plant men een betaalparking. Nu kan parkeren nog gratis.

De ingrepen passen in een masterplan voor Antwerp Airport, dat Egis momenteel opstelt. Dat zou tegen het einde van het jaar voorgelegd worden aan de raad van bestuur.

Volgens CEO Marcel Buelens voorziet het plan onder meer om het huidige terminalgebouw om te vormen tot aankomsthal. Ernaast, op de T-terminal, zou de vertrekhal komen. “Momenteel kan de terminal 300.000 vertrekkende passagiers aan. Als we willen blijven groeien, moeten we daar op vooruitdenken”, aldus Buelens.

Betaalparkeergebouw

De exploitatiedochter van Egis, LEM, heeft ook plannen om het parkeren in de buurt te ontlasten. “In eerste instantie moeten we zorgen dat er genoeg parkeerplaats is, om clandestien parkeren in de buurt tegen te gaan”, vervolgt Buelens. “Daarna denken we aan een betaalparkeergebouw met verschillende verdiepingen op de plek van Swissport. Die zouden mogelijk naar het oude Sabenagebouw kunnen verhuizen”. Voor de opstart van de nieuwe verbindingen, met extra passagiers tot gevolg, wil men tegen Pasen volgend jaar een parking in de buurt aanleggen, met een shuttleverbinding naar de luchthaven zelf.

Door de nabijheid van een spoorlijn tenslotte, heeft men ook de vraag gesteld aan de spoorwegmaatschappij om een extra stop aan te leggen om het vliegveld verder te ontsluiten.

Lees donderdag meer over de nieuwe plannen voor de Antwerpse luchthaven in Gazet van Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER