Antwerpse federale politie zet extra in op rondtrekkende bendes

De federale gerechtelijke politie (FGP) van Antwerpen, die sinds dit jaar net zoals de parketten op provinciaal niveau werkt, heeft in 2014 tot nu toe al 73 personen gearresteerd in dossiers rond diefstallen in woningen en rondtrekkende dadergroeperingen.

Dat moeilijk te bestrijden fenomeen blijkt beter aan te pakken wanneer samengewerkt wordt in de context van een ruimere regio. De speurders konden onder meer een bende uit Parijs vatten die zich bezighield met gewapende overvallen op juweliers, diefstallen van voertuigen en drugshandel en die ook een home-invasion pleegde in Schoten.

De FGP Antwerpen zette dit jaar 50 inspecteurs in op diefstallen in woningen en rondtrekkende dadergroeperingen en spendeerde er al 33.484 manuren aan. De 73 arrestaties vormen dan ook 22 procent van het totaal aantal arrestaties door de FGP Antwerpen dit jaar.

Een van de grootste succesvolle operaties vond plaats op 18 juni, toen 11 mensen konden gevat worden die over het hele land verantwoordelijk bleken voor zowat 70 inbraken. De politie kon dit jaar ook een bende oprollen die 60 metaaldiefstallen pleegde in de Willebroekse kanaalzone, vatte drie verdachten van het stelen van luxewagens en ook een Poolse inbrekersbende die het gemunt had op woningen en appartementen in opbouw.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER