Direct naar artikelinhoud

Danceproducent overlijdt tijdens ADE

Een bekende danceproducent is zaterdag overleden na een bezoek aan het Amsterdam Dance overleden (ADE). Dat meldt de website Musicweek.com. Het zou gaan om een 41-jarige man. Het is onduidelijk naar welk feest hij is geweest en waaraan hij is overleden. De politie meldt op Twitter ervan uit te gaan dat het overlijden niet drugsgerelateerd is.

Bezoekers van ADE.Beeld anp

ADE kwam eerder deze week in het nieuws door drie sterfgevallen, daarvan wordt wel aangenomen dat de oorzaak drugsgerelateerd is. Zondagavond stierf een 41-jarige vrouw door een overdosis xtc tijdens een feest in Club Lite. Eerder al werd de dood gemeld van een 21-jarige man uit Oude Wetering en een 33-jarige man uit Servië. De Serviër had net als de vrouw een bezoek gebracht aan Club Lite. De 21-jarige jongen had een feest bezocht in de Westergasfabriek. Er wordt sectie op de lichamen van de mannen verricht om de doodsoorzaak vast te stellen.

Volgens de organisatie en de gemeente Amsterdam is het de eerste keer dat er doden zijn gevallen tijdens het evenement, dat 350 duizend bezoekers trok uit heel de wereld.

Het vierde slachtoffer is volgens Musicweek.com een bekende uit de muziekindustrie. Hij had een hoge functie bij Phoenix Music International. Vrijdag bezocht hij een ADE-feest, een dag later overleed hij om onbekende reden.

Publiek tijdens het Hardwell Presents Revealed-show in de Heineken Music Hall op het Amsterdam Dance Event (ADE).Beeld anp
Logo van het Amsterdam Dance Event.Beeld anp