Direct naar artikelinhoud
Update

Topman Total komt om bij vliegtuigcrash in Moskou

In Moskou zijn bij een ongeval tussen een privéjet en een sneeuwschuiver vijf mensen omgekomen, onder wie Christophe de Margerie (63), directeur van de Franse olie- en gasgigant Total. Het ongeval gebeurde dinsdag op de luchthaven van Vnoekovo en de bestuurder van de sneeuwschuiver was toen vrijwel zeker dronken.

De Margerie was de enige passagier in de Falcon 50. Ook waren er drie bemanningsleden aan boord. Naast de vier slachtoffers in het vliegtuig, die volgens RT allemaal de Franse nationaliteit hadden, kwam ook de bestuurder van de sneeuwruimer om het leven.

Het landingsgestel van het privévliegtuig botste om nog onbekende oorzaak tijdens het opstijgen tegen de sneeuwschuiver op. De piloot zou hierna hebben besloten het vliegtuig om te keren en weer te landen, maar die landingspoging mislukte. Het vliegtuig zond noodsignalen uit en stortte vervolgens neer op de landingsbaan, waarna het in vlammen opging.

Dronken bestuurder
Tegenover persbureau Reuters laat de commissie die onderzoek doet naar het ongeluk weten dat de bestuurder van de sneeuwschuiver vrijwel zeker dronken was. De commissie werkt in opdracht van president Vladimir Poetin.

Ook hing er op het moment van het ongeval een dichte mist. Eerder op de dag waren zeker achttien vliegtuigen bestemd voor Vnoekovo op andere vliegvelden geland, als gevolg van de weersomstandigheden.

Total
Christophe de Margerie had sinds begin 2007 de leiding bij Total, waar hij in 1974 begon met werken. Total heeft met 'met hevige emotie en diep verdriet' kennis genomen van de dood van de topman.

'De gedachten van de directie en de medewerkers van Total gaan uit naar de vrouw van Christophe de Margerie, zijn kinderen en andere dierbaren en ook naar de families van de andere vier slachtoffers', aldus Total in een verklaring.

Twitter bericht wordt geladen...