© Photo News

Everton-coach: ‘Vrees dat we Mirallas voor tijdje kwijt zijn’

Roberto Martinez, de coach van Everton, weet zelf nog steeds niet hoe ernstig de opgelopen blessure van Rode Duivel Kevin Mirallas is, maar is naar eigen zeggen ‘niet optimistisch’ over de situatie. Dat zei hij dinsdag op de site van Everton.

vml

Mirallas liep een blessure aan de hamstring op in de derby van zaterdag tegen Liverpool, waarbij de Rode Duivel het veld verliet op een brancard. ‘Kevin is normaal een heel fitte jongen die vaak voor durft te liggen op zijn fysieke schema. We wisten daardoor meteen dat de situatie ernstig was’, zo vertelt Everton-coach Martinez op de clubwebsite.

De T1 van de Toffees zegt er alles aan te zullen doen om zo snel mogelijk te weten wat het probleem is bij Mirallas. ‘We hebben vandaag nog enkele scans laten uitvoeren, maar nog steeds kunnen we geen definitieve diagnose stellen. Helaas lijken de tekenen niet positief. Ik vrees dat we Kevin voor een tijdje kwijt zijn. Hopelijk weten we snel hoe lang hij zal moeten herstellen.’

Mirallas, dit seizoen al goed voor drie competitietreffers, mist zo goed als zeker de eerste twee EK-kwalificatieduels van de Rode Duivels, op vrijdag 10 oktober in Brussel tegen Andorra en drie dagen later in Zenica tegen Bosnië-Herzegovina. Donderdag maakt bondscoach Marc Wilmots zijn selectie voor beide wedstrijden bekend.