CHAMPIONS LEAGUE. Barça verliest van PSG, City kan niet winnen

PSG heeft de topper van de tweede speeldag in de Champions League gewonnen: zonder topspeler Zlatan Ibrahimovic klopte het in eigen huis Barcelona. Vincent Kompany kon met City niet winnen van Roma met een sterke Radja Nainggolan. Eden Hazard en Thibaut Courtois pakten dan weer een moeizame zege.

vml
  • Groep E: Bayern pakt zes op zes, City blijft steken op punt

Nadat enkele supporters van CSKA Moskou zich tijdens het Champions League-duel in het Stadio Olimpico tegen AS Roma van hun minst fraaie kant hadden laten zien, speelde het voor een leeg stadion tegen Bayern München. Dat leverde een bevreemdende wedstrijd op. De thuisploeg kwam al na 22 minuten op achterstand toen Fernandes Bayern-speler Götze neerhaalde in de zestien. Müller zette de elfmeter feilloos om: 1-0 en daar bleef het bij ondanks kansen aan beide zijden.

Man City moest eigenlijk al winnen na het verlies in München en leidde ook al na vier minuten. Maicon maakte een domme trekfout in de zestien en Aguero faalde niet vanop de stip: 1-0. Maicon trof meteen daarna de lat maar Roma kwam even later toch langszij via Francesco Totti. De 38-jarige Italiaan werd op pad gestuurd door (een sterke) Radja Nainggolan en scoorde de 1-1-gelijkmaker. Totti is doet daarmee beter dan Ryan Giggs en wordt de oudste doelpuntenmaker ooit op Europees niveau. City claimde voor rust nog een tweede penalty wegens handspel maar dat feestje ging niet door. De Romeinen kwamen ook het best uit de kleedkamer maar Pjanic kon niet scoren. Vincent Kompany en Co kwamen daarna steeds meer onder druk maar Lampard en Silva kwam nog dicht bij de 2-1, hun schoten zoefden echter naast.

De Rekordmeister leidt zo met zes op zes, Roma staat tweede met vier punten en City heeft amper één putje meer dan Moskou dat nog geen punten kon pakken.

CSKA Moskou - Bayern München 1-0Manchester City - AS Roma 1-1

• Groep F: PSG wint spektakelmatch, Pardo houdt Ajax in bedwang

Bij Barcelona was Thomas Vermaelen niet opgenomen in de kern voor de trip naar Parijs. PSG moest het zonder de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic doen maar David Luiz opende al na tien minuten de score voor de Fransen. Hij controleerde een vrije trap van Lucas met Mascherano in zijn rug en trapte vervolgens de 1-0 in de benedenhoek. Amper een minuut na de 1-0 van PSG stond het alweer gelijk in Parijs. Na een snelle combinatie met Iniesta mikte Lionel Messi de gelijkmaker binnen. Nog voor rust scoorde Marco Verratti met het hoofd: Ter Stegen kwam uit zijn doel bij een corner maar kon er niet bij en Rakitic liet zich in zijn rug verrassen door de Italiaan (2-1). In de tweede helft tikte Matuidi aan de tweede paal de 3-1 binnen maar opnieuw scoorde Barça meteen tegen: deze keer rondde Neymar succesvol af: 3-2. Daar bleef het bij.

Ajax kwam op voorsprong via Lucas Andersen, die de Belgische doelman Urko Pardo na een klein halfuur verschalkte. Het Cypriotische APOEL sloeg echter snel terug: Ricardo van Rhijn met de fout in de zestien en Gustavo Manduca zette de penalty om: 1-1.

PSG springt met vier punten over Barcelona, Ajax heeft twee punten en Apoel één.

PSG - Barcelona 3-2Apoel - Ajax 1-1

• Groep G: Chelsea wint moeizaam, Schalke kan niet winnen

Chelsea, met Thibaut Courtois en Eden Hazard aan de aftrap, kwam in Lissabon op voorsprong tegen Sporting via Nemanja Matic: die kopte de bal voorbij Rui Patricio in doel na een assist van Cesc Fabregas. De Portugezen zetten na rust steeds meer druk en The Blues moesten aanvankelijk achteruit. Hazard kon zich niet echt herpakken na zijn offday afgelopen weekend: hij werd dan ook enkele keren zwaar aangepakt en slikte na 72 minuten een gele kaart. Op het einde kwam Chelsea nog dicht bij een tweede treffer maar het belef 0-1.

Damjan Bohar bracht Maribor in Gelsenkirchen verrassend op voorsprong maar meteen na rust bracht de onvermijdelijke Klaas-Jan Huntelaar Schalke 04 weer op gelijke hoogte.

Chelsea kon als enige in deze poule winnen en leidt dan ook met vier punten. Schalke en Maribor hebben twee puntjes en Sporting eentje.

Sporting Lissabon - Chelsea 0-1Schalke 04 - Maribor 1-1

• Groep H: Porto sleept punt uit de brand, Bate wint

Athletic Bilbao moest vol aan de bak tegen BATE Borisov. De Spanjaarden stonden 2-0 in het krijt door goals van Denis Polyakov en Aleksandr Karnitskiy. Vlak voor rust zorgde Aduriz alsnog voor de belangrijke 2-1.

Porto ontsnapte aan een tegengoal voor rust. Shaktar kreeg een penalty na een fout van Koetsjer maar Brahimi kon de unieke kans niet benutten. Na rust lukte het toch: Alex Teixeira was de doelpuntenmaker. Luiz Adriano verdubbelde nadien nog de score. In een ultiem slotoffensief sleepte Jackson Martínez met twee goals alsnog een punt uit de brand.

Daarmee leiden de Portugezen met vier punten, Bate Borisov volgt met drie, Shaktar met twee en en Bilbao smet één.

Bate Borisov - Bilbao 2-1Shaktar Donetsk - FC Porto 2-2

De top twee van elke groep stoot door naar de achtste finales van het kampioenenbal, de derde wordt opgevangen in de Europa League en voor de vierde is de Europese campagne voorbij.