© KDB

© KDB

© KDB

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Uitbater gothicwinkel wil camerabeelden vandalen verspreiden

De nieuwe gothicwinkel in de Zirkstraat in Antwerpen, niet ver van de Grote Markt, kreeg afgelopen week tot twee keer toe te maken met vandalen. De uitbater wil nu via Facebook op zoek gaan naar de daders.

KOEN DE BEUCKELEER

Johan De Saeger, uitbater van de nieuwe gothicwinkel Blackwitch, plaatste enkele weken geleden een beeld van een gigantische oosterse krijger voor zijn deur. Het kunstwerk, vervaardigd uit oude ijzerwaren, is ruim twee meter groot en weegt zo’n 400 kilogram.

“Stevig genoeg om ’s nachts buiten te laten staan”, dacht Johan. Maar dat was buiten enkele jonge vandalen gerekend. “Afgelopen week kreeg ik tot twee keer toe ongewenst bezoek”, zegt Johan. “Zowel donderdag- als zaterdagochtend reageerden dronken jongeren zich in de vroege uurtjes af op het beeld. De eerste keer bleef de schade beperkt, maar zaterdag sloegen twee vandalen erin om de linkerarm van het beeld af te rukken.”

De vandalenstreek van de jongeren, op het eerste gezicht studenten, werd vastgelegd door de bewakingscamera van de winkel. “Ik maakte de beelden intussen over aan de politie”, zegt Johan. “Maar de agenten leken er geen hoge prioriteitswaarde aan te geven. Aangezien ze er niet van overtuigd leken dat ze de daders konden opsporen, heb ik besloten om de beelden binnenkort zelf op mijn Facebookpagina te plaatsen.”

Lees dinsdag meer in Gazet van Antwerpen – Editie Stad

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER